Reseptihaku avainsanoille "salaatit ja kasvisruoka"

Ruokaohje: Paahdetut mustajuuret resepti

Paahdetut mustajuuret resepti     Ainekset 4-6 annosta o 1 kg mustajuuria o n. ¾ dl oliivi- tai rypsiöljyä o (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä o n. 4 rkl paahdettuja manteleita, pähkinöitä tai siemeniä Valmistusohjeet Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese ja kuori mustajuuret kylmässä vedessä tummumisen estämiseksi. Leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle öljyä […]

Ruokaohje: Caprilainen salaatti (Insalata Caprese) resepti

Caprilainen salaatti (Insalata Caprese) resepti     Ainekset 5-6 keskikokoista kiinteää tomaattia 300 g mozzarella-juustoa mustapippuria myllystä suolaa 6-7 tuoretta basilikan lehteä Valmistusohjeet Viipaloi tomaatit ja juusto. Lado viipaleet vuorotellen laakealle vadille. Jauha päälle mustapippuria ja sirota hiukan suolaa. Silppua pinnalle basilikan lehtiä. Jos kaipaat salaatille kastikkeen, valmista se oliiviöljystä ja italialaisesta Balsamico-viinietikasta.

Ruokaohje: Paprikatomaattisalaatti resepti

Paprikatomaattisalaatti resepti     Ainekset 2 dl keitettyä riisiä 1 sipuli 2 vihreää paprikaa 4 tomaattia 1 dl majoneesia 1 tl curryjauhetta 1 rkl tomattisosetta 2 rkl mangochutneyta Valmistusohjeet Pilko sipuli, paprikat ja tomaatit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Lisää riisi ja sekoita. Sekoita curryjauhe, tomattisose ja mangochutney majoneesiin. Kaada seos riisisalaatin päälle, koristele mintunlehdillä tai kuivatulla […]

Ruokaohje: Lämmin vuohenmaitojuustosalaatti resepti

Lämmin vuohenmaitojuustosalaatti resepti     Ainekset 1 Sainte Maure-vuohenmaitojuusto (150 g) 4 paahtoleipäviipaletta 2 tl hunajaa 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä vuonankaalisalaattia kirsikkatomaatteja pinjansiemeniä Valmistusohjeet Paahda leivät ja leikkaa ne juuston poikkileikkauksen kokoisiksi kiekoiksi. Leikkaa juustosta päädyt pois ja jaa se neljään osaan. Levitä hiukan hunajaa kullekin leivälle ja aseta juustopala sen päälle. Voitele juuston pinta […]

Ruokaohje: Juureskakku resepti

Juureskakku resepti     Ainekset 300 g juuriselleriä 500 g porkkanaa 100 g voita 1 tl suolaa ½ tl valkopippuria Valmistusohjeet Leikkaa puhdistetut juurekset mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi. Asettele juuresviipaleita kerroksittain vuorotellen korkeareunaiseen uunivuokaan. Sivele kerroksiin voisulaa ja sirota suolaa sekä valkopippuria. Kypsennä uunissa 200 asteessa, foliolla peitettynä 25 minuuttia. Pienennä lämpö 150 asteeseen […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Sienipasta resepti

Sienipasta resepti     Ainekset 4 annosta ½ l paloiteltuja tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja 2 salottisipulia hienonnettuna 2 rkl oliiviöljyä 1 dl pastan keitinlientä 1,5 dl valkoviiniä 2 rkl kermaa yrttiliemikuutio 2 rkl tuoretta rosmariinia, silputtuna tai 1 tl kuivattua rosmariinia lehtipersiljaa tai persiljaa, silputtuna suolaa, mustapippuria 400 g spagettia, vettä, suolaa (1-2 rkl oliiviöljyä) […]

Ruokaohje: Couscous resepti

Couscous resepti     Ainekset 4 ruokailijalle 300 g esikeitettyjä couscous-suurimoita 4 dl vettä 1 tl suolaa tai aromisuolaa 1 rkl oliiviöljyä 50 g voita Valmistusohjeet Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suolaa ja oliiviöljyä, anna liemen kiehahtaa. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon couscous-mannasuurimot. Anna liemen imeytyä suurimoihin 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon voi ja anna keitoksen […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Ratatouille 2. resepti

Ratatouille resepti     Ainekset 1 punainen paprika 1-2 sipulia 1 pieni munakoiso 1 pieni kesäkurpitsa 3 tomaattia tai rasia kirsikkatomaatteja oliiviöljyä 3 valkosipulinkynttä suolaa mustapippuria 1 tl yrttiseosta (tilkka valkoviiniä) Valmistusohjeet Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuutioi munakoiso ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuutioi tomaatit. Kuullota kasvikset […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Pinaatti- tai nokkosseos resepti

Pinaatti- tai nokkosseos resepti     Ainekset Pinaatti- tai nokkosseos 350 g nuoria nokkosen tai pinaatin lehtiä 200 g karhunlaukanlehtiä tai kevätsipulia suolaa 1 pieni sipuli (valkosipulinkynsi) 2 rkl voita 4 rkl kermaa pippuria myllystä muskottipähkinää Valmistusohjeet Kiehauta huuhdotut lehdet suolalla maustetussa vedessä, nosta reikäkauhalla kylmään veteen, valuta ja purista kuiviksi. Leikkaa sipuli hienoksi silpuksi […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Vihreä salaatti resepti

Vihreä salaatti resepti     Ainekset 2 kerää lehtisalaattia ½ tuoretta kasvihuonekurkkua, kuutioina ¼-1/2 vesimelonia, kuutioina Kastike 1 dl omenatuoremehua ¼ dl omenaviinietikkaa ¾ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (Virgino) 1 tl hunajaa ¼ tl yrttisuolaa ½ tl mustapippuria myllystä ½ dl tuoretta kirveliä, silputtuna Valmistusohjeet Revi salaatinlehdet kulhoon. Levitä päälle kurkku- ja melonikuutiot. Mittaa kastikkeen aineet […]

Ruokaohje: Perunapiiras resepti

Perunapiiras resepti     Ainekset 750 g perunoita 4,5 dl raejuustoa 1,5 dl ranskankermaa 2 munaa 1,5 dl sipulia, hienonnettuna 2 tl suolaa ripaus cayennea pinnalle: 2 rkl Parmesan juustoraastetta Valmistusohjeet Kuori ja keitä perunat, survo soseeksi. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Sekoita perunasurvokseen raejuusto, ranskankerma, munat, sipuli, suola ja cayennepippuri. Kaada […]

Ruokaohje: Mustaherukka-päärynät resepti

Mustaherukka-päärynät resepti     Ainekset 4 päärynää 1 sitruunan mehu 3-4 dl mustaherukkamehua tai punaviiniä noin 1 dl mustaherukkalikööriä (crème de cassis) (1/2 dl sokeria) 2 tähtianista 1 laakerinlehti 1 kanelitanko tai 2 tl jauhettua kanelia muutama mustapippuri tai noin 1 tl korianterinsiemeniä Valmistusohjeet Kuori päärynät, mutta jätä kanta. Leikkaa pyöreä alaosa tasaiseksi ja kostuta […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Vuohenjuusto-rucolapiiras resepti

Vuohenjuusto-rucolapiiras resepti     Ainekset 1 pkt (400 g) pakastepiirakkapohjaa Täyte 1 dl pilkottuja puolikuivattuja tomaatteja öljyssä 25 g rucolaa 2 prk (á 150 g) pehmeää vuohenjuustoa 2 munaa 2 dl kevytkermaa ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria Pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä juoksevaa hunajaa Valmistusohjeet Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja painele voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Savukalkkunasalaatti resepti

Savukalkkunasalaatti resepti     Ainekset 4-6 ruokailijalle 3-4 dl keitettyä pitkää riisiä 200 g savukalkkunaleikettä 2 appelsiiniä tai 1 verigreippi 2-3 kiivihedelmää 100 g tuoreita herkkusieniä ½ hunajamelonia ½ tuoretta kurkkua 150 tummia viinirypäleitä kerä lehtisalaattia hillosipulia Kastike 2 dl omenatuoremehua ½ dl omenaviinietikkaa 1½ dl oliiviöljyä 1 tl sokeria tai hunajaa ½ tl yrttisuolaa […]

Ruokaohje: Paistetut munakoisoviipaleet resepti

Paistetut munakoisoviipaleet resepti     Ainekset 1 munakoisoa 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 2 tl kuivattua minttua ½-1 dl öljyä suolaa mustapippuria maustamatonta jogurttia sahramia Valmistusohjeet Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne vinosti poikittain soikion muotoisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja laita ne puoleksi tunniksi talouspaperien väliin niin, että mahdollisimman paljon nestettä imeytyy pois. Hienonna […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Hedelmäinen salaattikastike resepti

Hedelmäinen salaattikastike resepti     Ainekset 2 dl omenatuoremehua ½ dl omenaviinietikkaa 1½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (virgino) 1 tl hunajaa ½ tl yrttisuolaa ½ tl sitruunapippuria silputtua tuoretta kirveliä ja tilliä Valmistusohjeet Mittaa kastikkeen ainekset pulloon tai kannelliseen kastikekannuun. Ravista ja jätä maustumaan.

Ruokaohje: Kukkakaalia ja paistettuja perunoita resepti

Kukkakaalia ja paistettuja perunoita resepti     Ainekset 4 perunaa uppopaistoon öljyä 2 sipulia 2 valkosipulinkynttä pala inkivääriä ½-1 tuore chili 2-3 rkl öljyä ½-1 tl suolaa ¼ tl sinapinsiemeniä 1 tl korianterijauhetta noin 250 g kukkakaalia 1 rkl sitruunamehua 1-2 dl vettä 1 dl maustamatonta jogurttia koristeluun 3 oksaa tuoretta korianteria Valmistusohjeet Kuori ja […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Pähkinä-vihanneshöystö resepti

Pähkinä-vihanneshöystö resepti     Ainekset 1porkkana 2 Blue Kongo -perunaa 1 nauris muutama ruusukaali 1 rkl pähkinäöljyä 2 rkl saksanpähkinän sydämiä Valmistusohjeet Keitä pestyt juurekset kypsiksi kuorineen ja ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kuori juurekset kylminä. Leikkaa isoiksi kuutioiksi ja kuumenna kasarissa, pähkinäöljyssä ruskistamatta. Lisää rouhitut saksanpähkinät, mausta suolalla ja pippurilla. Hakusanat:pähkinä […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Lohisalaatti ja siideribalsamico resepti

Lohisalaatti ja siideribalsamico resepti     Ainekset neljälle Graavilohi 300 g lohifileetä 2 tl suolaa 1 tl sokeria Marinadi 1 dl kuivaa omenasiideriä 1 limetin raastettu kuori ½ dl hienonnettua tuoretta minttua Salaatti 2 palaa ruisleipää 1 ruukku herneenversoja 1 ruukku auringonkukan versoja Koristeeksi limettiviipaleita Siideribalsamico 2 dl kuivaa omenasiideriä 2 rkl sokeria 3 rkl […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Valkosipuliperunat Périgordin tapaan resepti

Valkosipuliperunat Périgordin tapaan resepti     Ainekset 1 kg kiinteämaltoisia perunoita 4 valkosipulin lohkoa 3 rkl rasvaa tai öljyä 4 rkl hienonnettua persiljaa 1 tuore timjamin oksa suolaa ja mustapippuria myllystä Valmistusohjeet Kuori ja viipaloi perunat, huuhdo ja kuivaa talouspaperiin. Kuori ja hakkaa hienoksi valkosipulin kynnet. Kuumenna rasva pannussa ja kypsennä siinä perunaviipaleet koko ajan […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Salsa verde resepti

Salsa verde resepti     Ainekset 350 g pieniä vihreitä tomaatteja tai karviaisia 2 tuoretta vihreää chiliä 1 pieni sipuli 1 valkosipuli kynsi 1 rkl tuoretta korianteria suolaa (sokeria) Valmistusohjeet Kuori ja hienonna sipuli. Paahda tomaatteja tai karviaisia sekä chilejä hetki kuumassa pannussa. Jäähdytä. Pane kaikki aineet tehosekoittimeen pyörimään. Tarkista maku, mausta suolalla ja pyöristä […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Kantarellihöystö ja polentamuusi resepti

Kantarellihöystö ja polentamuusi resepti     Ainekset 4 hengelle 2 pientä puna- tai 4 salottisipulia 1 valkosipulinkynsi noin 8 dl puhdistettuja, puolitettuja kantarelleja 3 rkl voita 1 rkl oliiviöljyä 3 rkl hienonnettua kirveliä suolaa, rouhittua mustapippuria Polentamuusi 250 g (noin 3 dl) polentaryynejä 1 l kasvislientä 50 g voita suolaa, rouhittua mustapippuria tarjoiluun 2 dl […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Parsasalaatti 2. resepti

Parsasalaatti resepti     Ainekset 4 annosta 12 valkoista parsaa 8 vihreää parsaa Sipulihöystö 1 punasipuli 2 rkl sokeria 4 valkopippuria 1 laakerinlehti 2 rkl madeiraa Salaattikastike 1 rkl valkoviinietikkaa 1 dl öljyä 1 rkl sitruunamehua ripaus suolaa ja valkopippuria ripaus sokeria salaatteja Valmistusohjeet Kuori parsat ja leikkaa parsoista pois alimmainen, puumainen osa. Keitä parsat […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Kevätsalaatti resepti

Kevätsalaatti resepti     Ainekset 2 pkt (400 g) kypsiä pariisinperunoita 400 g vihreää parsaa tuoreena tai pakastettuna 2 rkl kapriksia 2 pientä punasipulia 1-2 rkl balsamiviinietikkaa 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria Valmistusohjeet Kuori parsoja tarpeen mukaan ja keitä suolalla maustetussa vedessä 7-10 minuuttia. Valuta, jäähdytä, ja leikkaa annospaloiksi. Mausta valmiit perunat, […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Janin feta-kikherne-korianterisalaatti resepti

Janin feta-kikherne-korianterisalaatti resepti     Ainekset 400 g kikherneitä 250 ml oliiviöljyä 1 iso punasipuli 4 valkosipulin kynttä 1 punainen chilipippuri 250 g fetajuustoa muruina korianteria persiljaa ruohosipulia 1 sitruunan mehu pippuria Valmistusohjeet Kuullota pilkottu punasipuli ja chilipippuri oliiviöljyn seassa kevyesti pannulla. Huuhtele kikherneet siivilässä. Laita muut aineet kulhoon ja lisää sipuliöljy viimeiseksi. Tarjoa lisukkeena […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Lämmin rosolli resepti

Lämmin rosolli resepti     Ainekset 200 g kuutioituja, raakoja kasviksia (juuriselleriä, punajuurta, perunaa, porkkanaa, sipulia, omenaa) 2-3 rkl voita suolaa, valkopippuria 1-2 tl piparjuuriraastetta Valmistusohjeet Paista kasviskuutiot voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuriraasteella. Anna vetäytyä ja jäähtyä hetken aikaa. Hakusanat:lämmin rosollilämmin rosolli pirkkapaistettu rosolli

Hakusanat:

Ruokaohje: Tonnikala-papusalaatti resepti

Tonnikala-papusalaatti resepti     Ainekset 500 g tuoretta tonnikalaa 2 rkl sitruunamehua ripaus suolaa 2 prk (400 g) valkoisia säilykepapuja 1 kurkku 5 tomaattia 2 ruukkua jääsalaattia 1 ruukku japanilaista persiljaa 2-3 rkl oliiviöljyä ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria Valmistusohjeet Viipaloi tonnikala mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, lisää pinnalle sitruunamehua ja ripaus suolaa. Anna marinoitua hetken. Valuta […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Karamellisoidut juurekset resepti

Karamellisoidut juurekset resepti     Ainekset Kuutioi kuoritut juurekset (juuriselleriä, porkkanaa, lanttua) 0,5 cm:n kuutioiksi. Kaada kuutiot vuokaan ja sirota päälle reilusti fariinisokeria. Pudottele pinnalle voinokareita. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia eli kauniin ruskeiksi. Valmistusohjeet Valuta lämpimälle lautaselle kastike peiliksi. Pane päälle annos poron kyljysselkää, karamellisoidut juurekset, savuhedelmäsalsaa ja pala rosmariiniperunakakkua. Hakusanat:karamellisoidut […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Kantarellimuhennos resepti

Kantarellimuhennos resepti     Ainekset 100 g tuoreita kantarelleja 1 sipuli 1 valkosipulin kynsi voita ja öljyä 1 dl vehnäjauhoja 4 dl kermaa 4 dl vettä suolaa ja valkopippuria Valmistusohjeet Kuullota sieni-sipulihakkelusta kuumennetussa öljy-voiseoksessa kunnes sipuli on läpikuultava. Sekoita jauhot kuumaan sieniseokseen ja lisää nesteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Valuta kuuma kantarellimuhennos […]

Ruokaohje: Härkäpapuriisi resepti

Härkäpapuriisi resepti     Ainekset 200 g kuivattuja härkäpapuja 4 dl basmatiriisiä 1-2 tl suolaa ¾ dl öljyä 1-2 perunaa 1 nippu tuoretta tilliä tai 2-3 rkl kuivattua tilliä 2-3 rkl voita (sahramia tai kurkumaa riisin värjäämiseen) Valmistusohjeet Huuhtele pavut ja liota niitä kattilassa, runsaassa (1 l) kylmässä, vedessä muutama tunti. Keitä papuja liotusliemessään 20-25 […]