Reseptihaku avainsanoille "Liha- ja linturuoat"

Ruokaohje: Broilerpullat resepti

Broilerpullat resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Broilerpullat sopii lapsille kaksi annosta 500g broilerin paistijauhelihaa 1 muna ½ dl mantelijauhoa 1prk cremefraiche tai smetanaa (100g) 3rkl ruohosipulituorejuustoa (tai valkosipuli) 2tl sipulijauhetta 3tl suolaa 2tl valkopippuria 2tl mustaapippuria basilikaa hienonnettuna 1 rkl tomaattipyrettä Sekoita pyörykkätaikinaan kaikki aineet. Paista voissa pannulla pieniä pyöryköitä. Tarjoa esim.kasvispaistoksen tai wok-vihannesten […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Venäläistyyppinen hirvipata resepti

Venäläistyyppinen hirvipata resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Venäläistyyppinen hirvipata Tuhti riistaruoka kuusi annosta 500 g hirvenlihaa Puolet keskikokoisesta valkokaalista Vettä 2 sipulia 2 suolakurkkua 1 prk smetanaa Suolaa, pippuria, katajanmarjoja maun mukaan Paloittele hirvenliha haarukkapaloiksi ja suikaloi kaali. Ruskista hirvenlihapalat valurautapadassa. Lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää kaalisuikaleet. Sekoittele niin kauan, että kaalit […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Vuohenjuustotaskut resepti

Vuohenjuustotaskut resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Vuohenjuustotaskut Einestaskuille herkullisempi vaihtis kaksi annosta pala vuohenjuustia 400 g jauhelihaa 3 palaa karppileipää 0,5 dl kermaviiliä 1 sipuli mausteita maun mukaan 1 kanamuna Poista karppileivästä reunat ja pieni lepäviipaleet pieneksi murskaksi ja sekoita murska kermaviilin joukkoon, lisää mausteet ja sipuli, anna hetken aikaa maustua. Lisää joukkoon jauheliha […]

Ruokaohje: Pad Thai possusta resepti

Pad Thai possusta resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Pad Thai possusta nopea neljä annosta 600-800 g Possun sisäfileetä 3 dl kaalia 100 g herkkusieniä 2 rkl soijakastiketta 1 rkl kalakastiketta 1 purjosipuli 2 tlk samba oalek chilitahnaa inkivääriä mustapippuria currya Leikkaa possun sisäfilee isoiksi paloiksi ja paista pannulla öljyssä ja valkopulissa kypsäksi. Lisää kaali, […]

Ruokaohje: Välimerelliset broilerpihvit resepti

Välimerelliset broilerpihvit resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Välimerelliset broilerpihvit kaksi annosta 2 kpl broilerin fileitä tuoretta basilikaa puoli ruukkua/ruukku dijon-sinappia muutama ruokalusikallinen parmesan juustoa raastettuna voita paistamiseen Nuiji fileet nyrkillä kevyesti hiukan ohuemmiksi ja ruskista ne puolikypsiksi. Sekoita dijon-sinapin joukkoon runsaasti hienonnettua basilikaa. Sivele fileisiin hento tasainen kerros sinappisekoitusta. Kierittele fileet parmesanraasteessa niin, että […]

Ruokaohje: Jauheliha-munakoisopaistos resepti

Jauheliha-munakoisopaistos resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Jauheliha-munakoisopaistos Lasagnen makuinen! kolme annosta 1 munakoiso paketti jauhelihaa (250-400g) 4-6 tomaattia (tai tomaattimurskaa) 1-2 sipulia herkkusieniä maun mukaan 100g tuorejuustoa juustoraastetta mustapippuria suolaa Kuullota pilkotut sipulit kevyesti pannulla. Lisää kuoritut ja pilkotut munakoisot. Ala ruskistaa jauhelihaa omalla pannullaan. Lisää sipulien ja munakoison joukkoon pilkotut tomaatit ja herkkusienet. […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Täytetyt tomaatit/paprikat/kesäkurpitsat resepti

Täytetyt tomaatit/paprikat/kesäkurpitsat resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Täytetyt tomaatit/paprikat/kesäkurpitsat perussettiä, jokamakuun muunneltava neljä annosta isoja tomaatteja tai pihvitomaatteja jauhelihaa + mausteet sipulia juustoraastetta (aurajuustoa) Pilko sipuli, ja paista jauhelihan kanssa. Sillä aikaa kun jauski on pannulla, leikkaa tomaateista kantapuolelta siivu pois. Raaputtele lusikalla tomaatin siemenet ja osa sisuksista pois. Kun jauheliha on valmis, mausta. […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Possupihvi smetanalla resepti

Possupihvi smetanalla resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Possupihvi smetanalla Ihanan helppo ja ravintolatasoinen ruoka! Usko pois, mausteeksi riittää vain suola ja mustapippuri. yksi annos Porsaanlihapihviä sipuli smetanaa suolaa mustapippuria Ruskista paistinpannussa pilkottu sipuli voin kera. Siirrä sipuli syrjään lautaselle. Paista suolalla ja pippurilla maustettu pihvi. Pihvin ollessa kauniin ruskea, siirrä se syrjään lautaselle. Laita […]

Ruokaohje: Possua Dijon-sinappikastikkeessa resepti

Possua Dijon-sinappikastikkeessa resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Possua Dijon-sinappikastikkeessa Possuherkkua minimihiilareilla neljä annosta Possunsuikaleita 400 g 4 rkl kookosöljyä tai voita 1 dl vettä 1 dl kuohukermaa Soijakastiketta (suolaista, esim. perus-Kikkoman) 1 (n. 50 g) sipuli 200 g creme fraichea 1 kukkurallinen tl Dijonin sinappia 1 valkosipulinkynsi 150-170 g herkkusieniä Mustapippuria (kurkumaa jos maistuu) […]

Hakusanat:

Ruokaohje: ”makaroni”laatikko 2. resepti

”makaroni”laatikko resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet ”makaroni”laatikko Maistuu ihan oikealta makruloodalta viisi annosta Partajugua Kananmunaa Loraus kermaa Juustoraastetta (tai Koskenlaskijaa, tai sulatejuustoa…) Jauhelihaa+mausteet Liperin Myllyn Luomu Vehnälesettä (hh 9 g/100 g) En mitannut aineita, vaan ihan mutulla viskoin ainekset vuokaan. Kolme ensimmäistä sekaisin, tasaiseksi mössöksi. Jauhelihan ruskistus ja maustaminen mieltymysten mukaan. Kaikki aineet sekasin […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Italialaiset lihapullat Pimiento kastikkeessa resepti

Italialaiset lihapullat Pimiento kastikkeessa resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Italialaiset lihapullat Pimiento kastikkeessa Vaihtelua arkeen. Käyvät erinomaisesti myös juhliin kolme annosta lihapullat: 400 g nauta-sikajauhelihaa suolaa pippuria 50 g kapriksia 2-3 rkl chiliketchupia 1 salottisipuli 50 g pecorino-juustoa basilikaa lehtipersiljaa ruohosipulia 2 valkosipulin kynttä 1-2 chilipalkoa cayennepippuria paprikajauhetta 2 tomaattia Tomaattikastike Pimiento: 4 kypsää […]

Ruokaohje: Siiderinen possupata resepti

Siiderinen possupata resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Siiderinen possupata Me naiset lehdestä 4/2012 neljä annosta 800 g porsaan kassleria 4 (salotti)sipulia 2 valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 2 rkl voita 1 rkl vahvaa sinappia 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 plo (0,33l) omenasiideriä 1 dl vahvaa lihalientä muutama oksa rosmariinia 2 dl (kuohu) kermaa suolaa, mustapippuria […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Pienet lihapullat resepti

Pienet lihapullat resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Pienet lihapullat Nämä lihapullat valmistetaan uppopaistamalla kaksi annosta 400 g naudan paistijauhenlihaa 1 sipuli 8 cm pätkä kesäkurpitsaa 100 g juustoraastetta 1-2 rkl soijakastiketta 1-2 punaista chilipalkoa pippuria myllystä uppopaistamiseen esim. kookosöljyä Hienonna sipuli ja chili, raasta kesäkurpitsa ja sekoita yhteen kulhossa. Muotoile taikinasta öljytyin käsin lihapullia. […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Hapankaali-possupata 4. resepti

Hapankaali-possupata resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Hapankaali-possupata neljä annosta 4 viipaletta pekonia 400 g maustamattomia possusuikaleita 1 sipuli 2 – 3 valkosipulin kynttä 2 tl paprikajauhetta ´ 3 rkl tomaattisosetta 0,5 – 1 tl kuminaa 1 rasia (400 g) hapankaalia 2 tl suolaa 2 – 3 dl lihalientä 1 prk smetanaa 1 tl sokeria […]

Ruokaohje: Kebabkiusaus resepti

Kebabkiusaus resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kebabkiusaus Herkullinen ja nopeavalmisteinen kiusaus kuusi annosta 2 pussia kebablastuja (400-500 g) 2-3 kasvissuikaleita (juuressuikaleita tms.) Puolisen purkkia creme bonjour cuisinea (mustapippuri sopii hyvin) johon sekaan puolisen purkkia kermaa ja mausteita (pippuria, valkosipulia) Aurajuustoa sopivasti. Juustoraastetta pinnalle. Voideltuun uunivuokaan laitetaan sekaisin kebablastut ja kasvikset. Mukaan creme bonjour+kerma+mauste -sekoitus. […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Riekon tuliset lihapullat resepti

Riekon tuliset lihapullat resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Riekon tuliset lihapullat Tuliset lihapullat itämaisilla höysteillä kuusi annosta 400 g jauhelihaa (vähärasvainen pysyy kiinteämpänä) n. 200 g sipulia (1 iso tai 2 keskikokoista) 1 kananmuna 40 g mantelijauhetta 1 dl kermaa 100 g paseerattua tomaattia 1 tl harissa-tahnaa (Alfez) 2 tl valkosipulitahnaa 30 g voita […]

Ruokaohje: Pekonijuustorulla resepti

Pekonijuustorulla resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Pekonijuustorulla Maukas grilliherkku kesällä kymmenen annosta Pekonia 1 paketti Kotijuustoa 1 paketti katkaise pekoni poikittais suunnalta kahtia, siten että siitä tulee 2 lyhyempää pekonisuikaletta. Aseta kotijuustosta tehty kuutio pekonin päälle ja rullaa se kääröksi. Paista grillissä tai uunissa 200 asteessa. Hakusanat:pekonijuustorulla

Hakusanat:

Ruokaohje: Sutelan sekava lihapata resepti

Sutelan sekava lihapata resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Sutelan sekava lihapata Lihapata mausteilla kolme annosta voita 400 g lihasuikaleita 750 g vihanneksia 200 g halloumijuustoa 3 kananmunaa suolaa garam masalaa Paista lihasuikaleet voissa ja mausta. Sekaan vihannekset ja juusto ja vähän myöhemmin kananmunat. Anna hautua kunnes liha on kypsää ja kasvikset sopivia. Hakusanat:pirkka […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Kanakorma-curry resepti

Kanakorma-curry resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kanakorma-curry Rasvainen ja helppo miedohko curry neljä annosta 400-450 g kanan rintasuikaleita 1 dl vettä 2 rkl Patak’s Korma Paste-currytahnaa tai muuta kormatahnatiivistettä (myös Geo Organics Korma käy) 0,5 dl kookosmaitoa 1-1,5 dl kermaa 1 dl täysrasvaista luonnonjogurttia (Partaäijä, Eridanous ym.) 1-2 sipulia Voita tai kookosöljyä 1 rkl […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Kielen viemän broileria resepti

Kielen viemän broileria resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kielen viemän broileria Todella maukasta, sitruunaista tai tulista neljä annosta Puolikas valmiiksi grillattu broileri 1 sitruuna 100g emmentaljuustoraastetta 1 tl hunajaa 1 rkl soijakastiketta 4dl kuohukermaa Öljyä paistamiseen Irrota broilerista lihat ja pilko isommat kappaleet suupaloiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa tai pinnoitetussa wokissa. Paista kananpalasia jotta […]

Ruokaohje: Lanttupyttis resepti

Lanttupyttis resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Lanttupyttis Maukas muunnelma pyttipannuun neljä annosta 1 lanttu . 500 g 3- 4 porkkanaa 1-2 sipulia kinkkua 2 rkl voita ½ kermaa ½ tl suolaa 1 mm mustapippuri rouhetta 2 rkl meiramia 4 kananmunaa Kuori ja paloittele lanttu ja porkkana sopiviksi paloiksi. Keitä pienessä määrässa suolattua vettä melkein […]

Ruokaohje: Broileria pekoninyytissä resepti

Broileria pekoninyytissä resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Broileria pekoninyytissä Mehukas ja maukas uuniruoka neljä annosta 4 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä currya ja voita tai currytahnaa 1 pkt (170 g) pekonia homejuustoa Ota rintafileet ajoissa huoneenlämpöön. Hiero niihin currytahnaa joka puolelle, tai kiehauta currymaustetta voissa ja käytä sitä. Levitä pekonisuikaleet uunivuokaan, ja laita fileet niiden […]

Ruokaohje: Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko eli ”näppylämuussi” resepti

Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko eli ”näppylämuussi” resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko eli ”näppylämuussi” Loistava ruoka silloin, kun tekee mieli jotain tuhtia neljä annosta n. 1 kg lanttuja n. 1 dl kermaa tai muuta nestettä suolaa 50-100 g aurajuustoa 400 g (hirvi)jauhelihaa sipulirouhetta (tai sipulia muussa muodossa) juustoraastetta öljyä vuoan voiteluun Kuori ja kuutioi lantut […]

Ruokaohje: Maksaa Kwasniewskiläisittäin resepti

Maksaa Kwasniewskiläisittäin resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Maksaa Kwasniewskiläisittäin lettuja tai pihvejä, kuten haluatte viisi annosta 400g sian tai lampaan maksaa 400 g silavaa 4 anjovista 4 munaa 4 dl kermaa 2 tl vehnäjauhoa 1 sipuli hyppysellinen sokeria suolaa, meiramia, valko- tai mustapippuria Jauha viileät maksa ja silava anjoviksen kera kahteen kertaa lihamyllyllä. Vatkaa […]

Ruokaohje: Fetalla mehevöitetyt jauhelihapihvit resepti

Fetalla mehevöitetyt jauhelihapihvit resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Fetalla mehevöitetyt jauhelihapihvit Helppo ja herkullinen arkiruoka kolme annosta Noin kuusi pihviä Taikina: 400 g jauhelihaa 1 muna sipulia, valkosipulia maun mukaan 2-4 rkl Creme bonjour cuisine/valkosipuli-yrttiä suolaa ja erilaisia mausteita maun mukaan (esim. paprikajauhetta, chilirouhetta, yrttejä jne) Täyte: ½ prk fetajuustoa (sitä pehmeää) – lisäksi […]

Ruokaohje: Kurpitsapaisti resepti

Kurpitsapaisti resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kurpitsapaisti Kun kesäkurpitsa on päässyt vähän venähtämään neljä annosta Isohko kesäkurpitsa lihamurekeseosta tai jauhelihasienimurekeseosta voita, suolaa Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin kahtia, koverra siemenet pois, täytä puolikkaat mieleiseksesi maustamallasi murekeseoksella. Pane puolikkaat vastakkain ja sido puuvillalangalla. Paista uunipannulla kuumahkossa uunissa. Kun se on saanut hiukan väriä, ripottele päälle hiukan suolaa […]

Ruokaohje: Kaali- mulperipaistos resepti

Kaali- mulperipaistos resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kaali- mulperipaistos Maistuu kaalilaatikolle siirapilla kaksi annosta 200g varhaiskaalia 10-20g CocoVi Mulpereita 200 g Seitiä 20g kookosöljyä Paista seiti kypsäksi kookosöljyssä Lisää pannulle suikaloitu kaali Kypsennä kunnes kaali on notkeaa Lisää suolaa ja mulperit 5.Nauti.

Ruokaohje: Kiinalainen kana resepti

Kiinalainen kana resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Kiinalainen kana Vähähiilarinen tulinen pataruoka kaksi annosta 400 g kanan rintafilettä (marinoimaton) 1 pilkottu paprika 1 purkki ananasta 1,5 dl soijakastiketta 3 rkl punaviinietikkaa 2 rkl ruskeata sokeria sopivasti chiliä (tuoretta, kuivattua) Pilko broilerin rintafileet 3 osaan- Kaada soijakastike, viinietikka, sokeri ja chili kulhoon, laita pilkotut fileet […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Romanialainen kaalilaatikko resepti

Romanialainen kaalilaatikko resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Romanialainen kaalilaatikko Kaalia ja lihaa, ei niin perinteisesti. neljä annosta ½ kiloa valmiiksi paistettua lammasta (lampaanpaistia) n. 1000 g kaalia 150 g silavaa, savustettuna sipuli, noin 70 g 1 rkl kuminaa suolaa ja mauste- tai mustapippuria Leikkele silava kuutioiksi ja keittele vähässä vedessä. Laita pataan suikaloitu kaali, […]

Hakusanat:

Ruokaohje: Hirvenlihapata ”Ranskan malliin” resepti

Hirvenlihapata ”Ranskan malliin” resepti     Ainekset #ingredient# Valmistusohjeet Hirvenlihapata ”Ranskan malliin” Pyhäruokaa parhaimmillaan kahdeksan annosta 700-800g (vähintään) hirvenpaistia 2-3 isoa sipulia (punasipulia, shalottejakin, mitä vaan, kunhan on paljon) 5 valkosipulin kynttä (maun mukaan) ½ kesäkurpitsa ½ munakoiso 1 pieni paprika (ei väliä värillä) 3-4 kypsää tomaattia 1 prk paseerattua tomaattia 2 rkl tomaattipyrettä (2 […]

Hakusanat: