Ruokaohje: Parsaa voisulan kera resepti

Vihreää parsaa kananmunan ja parmesanin kera sekä Valkoista parsaa resepti

...lisesti nupun alta. Keitä niitä 5 minuuttia hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja pidä kuumana esim. keittiöpyyhkeen sisällä. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu kananmuna, persilja ja parmesaani. Tarjoa parsojen kera. Valkoista parsaa: Kuori parsat nupun alta päähän asti. keitä parsoja 7 minuuttia, valuta ja jäähdytä ne. Raasta appelsiinin kuori ja leikkaa hedelmäliha kalvottomaksi. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet ja soseuta...

Loading
Parsaa voisulan kera resepti

...Parsaa voisulan kera resepti Ainekset Ohjeet Parsaa voisulan kera kaksi annosta 16-20 parsatankoa siistittynä, n.20 cm pituisiksi 85 g voisulaa tarjoiluun: merisuolaa ja pippuria Kuori parsojen kantaosien kovat osat pois. Kiehauta suolattua vettä isossa kattilassa ja pane parsat veteen. Keitä niitä kannen alla 4-5 min. Valuta parsat hyvin ja pane ne tarjolle lautasille. Kaada voisula päälle. Hakusanat: voisulan kera...

Parsaa voisulan kera resepti

...Parsaa voisulan kera resepti Ainekset Ohjeet Parsaa voisulan kera kaksi annosta 16-20 parsatankoa siistittynä, n.20 cm pituisiksi 85 g voisulaa tarjoiluun: merisuolaa ja pippuria Kuori parsojen kantaosien kovat osat pois. Kiehauta suolattua vettä isossa kattilassa ja pane parsat veteen. Keitä niitä kannen alla 4-5 min. Valuta parsat hyvin ja pane ne tarjolle lautasille. Kaada voisula päälle. ...

Paistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera

...atussa vedessä. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera. ...

Parsaa mango-hollandaisekastikkeen kera resepti

Parsaa mango-hollandaisekastikkeen kera resepti Ainekset 1 nippu vihreää parsaa 1 prk (200ml) hollandaisekastiketta 0,5 dl kypsää mangoa soseutettuna tai mangososetta purkista rouhittua mustapippuria 0,5 limettiä Ohjeet Esikäsittele parsat, valmista kastike ja keitä riisi ensin. Mausta hollandaiskastike tuore- tai purkkimangososeella. Pyöräytä kierros mustapippuria ja purista limetin puolikkaasta mehu mausteeksi kastikkeeseen. Keitä...

Parsaa tomaatin ja kananmunan kera

Parsaa tomaatin ja kananmunan kera Ainekset persiljaa koristeeksi suolaa 500 g parsaa 2 hyvin kypsää tomaattia 2 kovaksi keitettyä kananmunaa voisulaa Ohjeet Leikkaa tomaatteihin ristiviillot. Kalttaa, kuori ja kuutioi ne. Kuutioi kananmunat. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alapuolelta ja kuori alaspäin, poista varsinkin tyven säikeiset osat. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa...

Parsaa kevytvuohenjuuston ja parmesaanin kera

Parsaa kevytvuohenjuuston ja parmesaanin kera Ainekset 1 l vettä 1 tl merisuolaa 350 g valkoista tai vihreää tankoparsaa 70 g President kevyt 10 % vuohenjuustoa rypsiöljyä 1 pala palasokeria mustapippuria parmesanlastuja Ohjeet Kuori valkoiset parsat huolella nupusta kiinni pitäen joka puolelta vartta. Jos käytät vihreitä parsoja, kuori tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten kova kanta...

Parsaa ja mantelia ruskistetun voin kera

Parsaa ja mantelia ruskistetun voin kera Ainekset 100 g voita 600 g parsaa suolaa 1 pkt mantelilastuja Ohjeet Laita puhdistetut parsat nuput samaan suuntaan kattilaan ja keitä kevyesti suolatussa vedessä valmiiksi, mutta niin että niissä on jäljellä napakkuutta – kokeile tikulla. Valuta ja asettele parsat vadille. Paahda mantelit kevyesti kuivassa paistinpannussa, suolaa. Sulata voi niin että se ruskistuu kevyesti, kaada parsojen...

Parsaa sieniraviolin kera resepti

Parsaa sieniraviolin kera resepti Ainekset 20 vaaleaa, keitettyä parsaa 100 g pastataikinaa 200 g sieniä (kantarelli, siitake yms.) * Raviolin täyte 1 salottisipuli 1 rkl voita 1 dl kermaa 0,5 dl persiljaa 0,5 dl ruohosipulia mustapippuria 2 dl voikastiketta Valmistusohjeet 1 Silppua sipuli ja sienet ja kuullota kattilassa voin kanssa. Lisää kerma ja anna kiehua lähes kokonaan kasaan. Lisää yrtit ja mausta. Kauli pastataikina ja nosta...

Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera Ainekset 400 g vihreää parsaa 1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori 2 rkl japanilaista soijaa 2 rkl puristettua appelsiinimehua cashewpähkinöitä maapähkinäöljyä seesamiöljyä inkivääriä Ohjeet Puhdista parsat ja leikkaa pois kuiva kantaosa. Halkaise parsat pituussuuntaan. Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini, purista mehu ja raasta kuori hienoksi....

Parsaa vaahdotetun sitruuna-yrttivoin kera resepti

Parsaa vaahdotetun sitruuna-yrttivoin kera resepti Ainekset 1 nippu parsaa keitettynä Vaahdotettu sitruuna-yrttivoi 40 g oivariinia tai pöytämargariinia hiukan sitruunan mehua ja ohueksi raastettua kuorta ripaus mustapippuria 2 rkl tuoreyrttejä silputtuna (esim. basilika, persilja, ruohosipuli) Pinnalle 2 rkl miedosti suolattuja ja paahdettua cashew-pähkinöitä Ohjeet Aloita valmistaminen sitruuna-yrttivoista. Vaahdota huoneenlämpöinen...

Parsaa ja lohta punajuuritapenaden kera resepti

Parsaa ja lohta punajuuritapenaden kera resepti Ainekset 1 nippu vihreää parsaa Punajuuritapenade 200 g etikkapunajuuria valutettuna 1 prk (50/35 g) kaprista valutettuna 2-4 valkosipulinkynttä 2 rkl tuorejuustoa 1 rkl korppujauhoja rouhittua mustapippuria 1/4 dl oliiviöljyä Lohi 600 g lohi- tai kirjolohifileetä suolaa, rouhittua valkopippuria 1 pieni sitruuna Ohjeet Punajuuritapenade: Esikäsittele parsat ja valmista punajuuritapenade...

Parsaa valkoviinikastikkeen kera resepti

Parsaa valkoviinikastikkeen kera resepti Ainekset 2 kpl parsanippua 3 rkl oliiviöljyä 1 dl pinjansiemeniä Kastike 2 dl ruoanvalmistukseen tarkoitettua soijakermaa (1 prk alpro cuisinea) 0.5 dl kuivaa valkoviiniä Ohjeet Lisäksi tarvitset suolaa ja pippuria parsan ja kastikkeen maustamiseen. Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla teflonpannulla. Rouhi sitten karkeasti. Valmista kastike. Sekoita soijakerma ja viini. Keitä...

Parsaa ja basilikavoikastiketta

Parsaa ja basilikavoikastiketta Ainekset valkopippuria suolaa 1 dl vettä 2 dl kuohukermaa valkoviiniä 200 g voita vettä 1 dl valkoviinietikkaa 1 dl salottisipulia hienonnettuna 16 kpl tuoretta parsaa Ohjeet Varaa tuoretta parsaa 4-5 vartta henkeä kohti. Huuhtele parsat huolellisesti. Poista tyvestä puumainen osa joko veitsellä leikaten tai napsauttamalla parsa sormin poikki. Kuori parsan pintakerros pois perunankuorimaveitsellä. Älä...

Parsaa alkupalana resepti

...kypsyvät höyryssä. Keittoaika riippuu parsan tuoreudesta. Vastakorjattu, kotimainen vaalea parsa kypsyy 10-15 minuutissa. Useimmiten Suomessa saatava ulkomainen parsa vaatii pitemmän keittoajan, noin 20-35 minuuttia. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria ja se kypsyy puolta nopeammin. Parsa maistuu sellaisenaan vain voisulan tai sitruunalla maustetun pehmeäksi vatkatun voin kanssa. Lisänä voi tarjota uusia perunoita. Voit rakentaa keitetystä...

Parsaa alkupalana resepti

...kypsyvät höyryssä. Keittoaika riippuu parsan tuoreudesta. Vastakorjattu, kotimainen vaalea parsa kypsyy 10-15 minuutissa. Useimmiten Suomessa saatava ulkomainen parsa vaatii pitemmän keittoajan, noin 20-35 minuuttia. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria ja se kypsyy puolta nopeammin. Parsa maistuu sellaisenaan vain voisulan tai sitruunalla maustetun pehmeäksi vatkatun voin kanssa. Lisänä voi tarjota uusia perunoita. Voit rakentaa keitetystä...

Parsaa ja valkosuklaa-hollandaise resepti

Parsaa ja valkosuklaa-hollandaise resepti Ainekset Parsaa ja valkosuklaa-hollandaise 1 nippu (500 g) vihreää parsaa suolaa Kastike 2 keltuaista 2 rkl valkoviiniä 100 g voita 30 g valkosuklaata 0,5 rkl valkoista balsamicoa pala punaista chiliä viipaloituna suolaa valkopippuria Valmistusohjeet 1 Parsaa ja valkosuklaa-hollandaise Tee kastike. Vatkaa keltuaiset ja valkoviini vesihauteessa vaaleaksi vaahdoksi n. 3 minuuttia. Lisää sekaan voi...

Arin nokkoskastiketta sekä parsaa ja korvasieniä (4:lle) resepti

Arin nokkoskastiketta sekä parsaa ja korvasieniä (4:lle) resepti Ainekset Ohjeet Arin nokkoskastiketta sekä parsaa ja korvasieniä (4:lle) Arin nokkoskastiketta sekä parsaa ja korvasieniä (4:lle) 4 dl korvasieniä Marinadi: 1 dl väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä 2 tl suolaaNokkospyree: 1 l tuoreita nokkosia 100 g voita 1 tl suolaaNokkoskastike: 1 rkl sitruunamehua 1 rkl vettä 250 g sulaa voita 1/2 tl suolaa Keitetyt parsat: 2...

Parsaa belgialaisittain resepti

...assa kasarissa makuultaan. Mausta vesi suolalla ja sokerilla. Lisää parsat kiehuvaan veteen. Parsan keittoaika on noin viisi minuuttia, vihreät kypsyvät jopa nopeammin. Paksut versot vaativat pidemmän kypsymisajan. Älä keitä parsaa lötköksi, vaan jätä se hiukan napakaksi, vaikka vanhat keittokirjat kehottavatkin keittämään tätä herkkää herkkua kymmeniä minuutteja. Oikea kypsyys on tietysti makuasia. Valuta parsat keittiöpyyhkeen tai...

Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella resepti

Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella resepti Ainekset Ohjeet Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella Keväinen karppiruoka kaksi annosta - naudan sisäfilettä syöjän mukaan (150-300 g/ruokailija) - (valkoista) parsaa 5-8 kappaletta/syöjä - 2-3 kananmunaa - 100 g voita - rakuunaa (tuore on parempi, kuivattukin käy) - suolaa - mustapippuria Ota pihvit lämpimään tuntia ennen paistamista. Kuori parsat nuppua lukuunottamatta ja leikkaa niistä...

Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella resepti

Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella resepti Ainekset Ohjeet Pihviä ja parsaa rakuunakastikkeella Keväinen karppiruoka kaksi annosta - naudan sisäfilettä syöjän mukaan (150-300 g/ruokailija) - (valkoista) parsaa 5-8 kappaletta/syöjä - 2-3 kananmunaa - 100 g voita - rakuunaa (tuore on parempi, kuivattukin käy) - suolaa - mustapippuria Ota pihvit lämpimään tuntia ennen paistamista. Kuori parsat nuppua lukuunottamatta ja leikkaa niistä...

Parsaa ja kinkkua 2. resepti

Parsaa ja kinkkua resepti Ainekset Määrä Aines 1 kg vihreää parsaa valkoista parsaa vettä 0,5 tl suolaa ripaus sokeria 1 rkl sitruunamehua parsan kanssa ilmakuivattua kinkkua sitruunaöljyä Ohjeet Katkaise parsojen tyvestä nahistunut osa pois. Kuori parsat. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi noin 5 minuuttia. Aseta parsat tarjolle. Kaada päälle sitruunaöljyä tai voisulaa ja tarjoa...

Parsaa ja kinkkua resepti

Parsaa ja kinkkua resepti Ainekset Määrä Aines 1 kg vihreää parsaa valkoista parsaa vettä 0,5 tl suolaa ripaus sokeria 1 rkl sitruunamehua parsan kanssa ilmakuivattua kinkkua sitruunaöljyä Ohjeet Katkaise parsojen tyvestä nahistunut osa pois. Kuori parsat. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja sitruunamehu. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi noin 5 minuuttia. Aseta parsat tarjolle. Kaada päälle sitruunaöljyä tai voisulaa ja tarjoa...

Parsa Parsaa, perunoita ja pestoa resepti

Parsa Parsaa, perunoita ja pestoa resepti Ainekset Ohjeet 5 min Passiivinen 20 min Parsaa, perunoita ja pestoa 6 annosta 500 g parsaa (vihreää) 500 g uutta perunaa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria 3/4 dl pestoa Kuori parsat ja poista tarvittaessa kova kantaosa. Nosta parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä parsoja 45 minuuttia, kunnes parsojen päät taipuvat hiukan, kun niitä nostaa vedestä. Valuta...

Couscous vihannesten kera

Couscous vihannesten kera Ainekset retiisiä 2 dl ranskankermaa 50 g sokeriherneitä valkopippuria 1 maustemitta mustapippuria 4 vihreää parsaa suolaa sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu sahramia 2 dl vettä 2 dl couscousia 2 tl voita 1 kypsä tomaatti Ohjeet Parsat: 1 Kuori parsat porkkanaperunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat. Kuumenna kiehuvaksi...

Vihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera

...ileetä 7 dl kasvislientä 1 fenkoli ranskankermaa piparjuurta 2 rkl voita 2 dl keitettyä pastaa 1 tl sitruunamehua Ohjeet Kuori porkkana, puhdista fenkoli ja leikkaa ne tangoiksi. Laita ne kattilaan herneiden ja liemen kera. Lisää kanafileet. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes kanat ovat läpikypsiä. Sisälämpötilan tulee olla 70 astetta. Nosta kanat, porkkanat ja fenkolit...

Liemessä keitettyä lammasta kasvisten kera

...erneitä Ohjeet Puhdista kaikki kasvikset ja paloittele. Laita lammas ensin veteen, kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi pois. Laita lammas kattilaan liemen, vihannesten ja mausteiden kera. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää pienemmät vihannekset, jotka tarvitsevat lyhyemmän keittoajan, mukaan vasta loppupuolella. Tarjoile lammas viipaleina yhdessä liemen ja kasvisten kera. Koristele mielellään hienonnetulla persiljalla,...

ZabaglioneMarsalavaahto hedelmien kera (Zabaglione Florio) resepti

...huuhdo suolat pois siivilässä kylmän veden alla. Kuivaa pistaasit ja rouhi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri teräskulhossa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Nosta kulho vesihauteeseen ja sekoita joukkoon marsala. Vatkaa seosta vesaihauteessa, kunnes se sakenee vaniljavaahdon tyyppiseksi (510 minuuttia). Mausta marsalaviinivaahto appelsiininkuoriraasteella ja tarjoa sellaisenaan, mantelipikkuleipien tai tuoreiden hedelmien kera. Koristele...

Piirakka Parsaa ja vuohenjuustopiirakka resepti

Piirakka Parsaa ja vuohenjuustopiirakka resepti Ainekset Ohjeet 30 min Passiivinen 30 min Parsaa ja vuohenjuustopiirakka 8 annosta Pohja 1/2 dl seesaminsiemeniä 125 g voita 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa Täyte 2 dl tuoreyrttiseosta (hienonnettuna) 1/2 dl seesaminsiemeniä 2 dl ruokakermaa 1 dl kevytmaitoa 3 kpl munaa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 200 g vuohenmaitojuustoa Tarjoiluun 1 kg parsaa 5 dl rucolaa 1 rkl...

Parsaa ja seesamikastiketta resepti

Parsaa ja seesamikastiketta resepti Ainekset Määrä Aines 4-5 nippua vihreää parsaa vettä suolaa, sokeria kastike 2 dl oliiviöljyä 1 sitruunan mehu 1-2 rkl ranskalaista sinappia 2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä sokeria tai hunajaa silputtua kevätsipulia Ohjeet Parsaa ja seesamikastiketta reseptin kastike saa makunsa oliiviöljystä, sitruunamehusta, ranskalaisesta sinapista ja paahdetuista seesaminsiemenistä. Leikkaa parsoista...