Ruokaohje: Ravut Rapujen keitto-ohje resepti

Ravut Rapujen keitto-ohje resepti

...emi rapujen lisäkkeet rapu resepti ravun keitto-ohje rapu keitto rapujen keitto-ohjeet Rapujen Keitto-Ohje rapu valmistus jokiravun keitto-ohje elävien rapujen keittäminen rapu kuori keitto rapujen keittoliemi rapujen keitto ohje rapujen keitto resepti rapu ohje rapujenkeitto ravu keitto ravun resepti rpujen keitto tilli rapujen keitto rapu liemi ohje rapu liemi rapu keittoohje rapu keitto resepti rapu keittäminen pakasterapujen keitto kuollut...

Hakusanat:

Rapujen keitto-ohje 2. resepti

Rapujen keitto-ohje resepti Ainekset Määrä Aines 3040 rapua 6 l vettä 240 g (2 dl) karkeaa suolaa 3 sokeripalaa iso puntti kruunutilliä Ohjeet Tarkista, että ravut ovat varmasti eläviä. Huuhtele ravut huolella. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää iso tillinippu veteen ja keitä 510 minuuttia. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla nesteeseen. Lisää päälle uusi tillinippu. Keitä rapuja koosta...

Rapujen keitto-ohje resepti

Rapujen keitto-ohje resepti Ainekset Ohjeet 30 elävää rapua 5 l vettä 1 1/2 dl karkeata merisuolaa 5 sokeripalaa runsaasti kruunutilliä Mittaa vesi isoon kattilaan. Lisää suola ja sokeri sekä suuritillinippu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-10 minuuttia, jotta liemeentulee makua. Poista tilli. Tarkista, että ravut ovat eläviä, ja pese ne tarvittaessa harjalla taihuuhdo kylmällä vedellä. Lisää ravut kiehuvaan veteen. Painele ne...

Rapujen keitto resepti

...a vesi nopeasti kiehumispisteeseen. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä rapuja reilusti poreilevassa, kiehuvassa vedessä 8-10 minuuttia koosta riippuen. Kypsän ravun erottaa kuoren ja pyrstön väliin tulevasta raosta. Ota kattila liedeltä. Vaihda tilli jälleen uuteen nippuun. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Pane rapukattila tiskialtaaseen ja valuta kylmää vettä kattilan ympärille. Säilytä ravut viileässä...

Keitetyt ravut, 40 kpl resepti

...kaikki keitettävät ravut ovat eläviä. Huuhdo ravut tarvittaessa kylmällä vedellä. Lisää elävät ravut kiehuvaan liemeen yksitellen parissa kolmessa erässä ja pidä huoli siitä, että vesi kiehuu kunnolla ennen kuin lisäät uudet ravut. Paina ravut reikäkauhalla liemen peittoon ja lisää taas kolmannes tillistä. Keitä rapuja 810 minuuttia sen jälkeen, kun vesi on alkanut kiehua uudelleen viimeisen ravun jälkeen. Poista tilliniput ja lisää jäljellä...

Rapujen keittäminen 7. resepti

...vielä tuoreita tillin kukintoja ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Parhaimmillaan ravut ovat noin kuuden tunnin kuluttua keittämisestä. Siirrä ravut saman tien jäähtymään viileään, niin ne säilyvät vielä vuorokauden pari. Poista tillit reikäkauhaa käyttäen.Rapuja ei myöskään saa nostaa sormin. Käytä reikäkauhaa tai keittiöpihtejä, sillä sormissa on aina bakteereita, jotka nopeuttavat rapujen pilaantumista. Tarjoa...

Rapujen keittäminen 10. resepti

...sim. altaaseen ja valuta kylmää vettä kattilan ympärille, jotta liemi jäähtyisi. Laita ravut takaisin liemeen sekä loppu tillinipusta. Jäähdytä 8-10 asteiseksi. Laita rapujen päälle paino esim. kansi, niin että liemi peittää ravut. Säilytä ravut liemessään kylmässä (4 -8 astetta) myös kuljetettaessa. Ravut ovat parhaimmillaan 6-12 tuntia keittämisestä. Laita ravut tarjolle pyöreälle vadille kekomaisesti. Koristele tillin kukinnoilla ja...

Keitetyt ravut 4. resepti

...peitossa. Kypsän ravun selkäpanssari nousee koholleen pyrstön päältä. Vaihe 4 Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä ravut keitinliemessään mahdollisimman nopeasti. Voit nostaa kattilan esimerkiksi vesialtaaseen kylmään, juoksevaan veteen. Poista keittämisessä käytetty tilli ja lisää uutta, tuoretta tilliä tilalle. Ravut on hyvä keittää aamulla, jotta ne ehtivät jäähtyä ja maku tasaantua sopivasti illan nautintahetkeen mennessä. Vaihe 5 Nosta ravut...

Rapujen keittäminen 3. resepti

...n käännät ravun ylösalaisin, pyrstön tulee käpristyä. Jos se retkottaa suorana, rapu on kuollut. Nosta ravut kiehuvaan veteen ripeästi. Laita isoimmat ravut pari minuuttia muita aiemmin. Kiehumisaika on 69 minuuttia riippuen rapujen koosta. Ravut ovat valmiita, kun panssari raottuu niskasta. Vaihda käytetty tillipuntti uuteen. Anna rapujen jäähtyä keitinliemessä. Nosta kattila tiskialtaaseen tai isoon vesisaaviin, jotta liemi jäähtyy...

Rapujen keittäminen 11. resepti

...n, ja kun kaikki ravut ovat kattilassa, peitä kattila kannella. Odota, että vesi rupeaa kiehumaan kunnolla. Keittoaika on 8-12 minuuttia siitä, kun vesi on alkanut uudelleen kiehua kovaa. 4 Käytä apuna reikäkauhaa kun nostat ravut kuumasta vedestä. Nosta ravut toiseen kattilaan, tai muuhun astiaan. Lisää kattilaan lisää tuoretta tilliä ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. 5 Poista tillit liemestä. Ravut ovat...

Rapujuhlat

...jäähtyneeseen rapuliemeen, jossa keitetyt ravut on jäähdytetty. Kolmannet tillit lisätään tarjoiluun. Mikäli ravut ovat liemessä yön yli, poista kruunutilli yöksi ja lisää vasta uusi kruunutilli tarjoiluvaiheessa. Jokiravun keitto-ohje (3 kpl jokirapuja): Pese ravut huolella kylmän veden alla puhtaalla harjalla. 1 l vettä (vesimäärä on suhteessa keitettyjä rapuja kohti. Tässä siis litra vettä kolmelle ravulle) 50 rapua noin 5 l vettä ja...

Rapujen keittäminen resepti

...rstön tulee käpristyä. Jos se retkottaa suorana, rapu on kuollut. Laita ravut kiehuvaan veteen ripeästi. Jos sinulla on monen kokoisia rapuja, niin laita isoimmat pari minuuttia aiemmin. Kiehumisaika on 69 minuuttia riippuen rapujen koosta. Laske keittoaika siitä hetkestä, kun liemi alkaa uudelleen kiehua. Ravut ovat valmiita, kun panssari raottuu niskasta. Vaihda tillipuntti uuteen. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti keitinliemessä. Voit...

Kallun ravut resepti

...eammin. Poista tillit ja lisää samalla uutta, tuoretta kruunutilliä ja tilliä. Anna rapujen jäähtyä keitinliemessään. Aamulla keitetyt ravut saavat jäähtyä liemessään myöhään iltapäivään. Nosta tuntia paria ennen tarjoamista ravut liemestä talouspaperille valumaan. Asettele ravut kauniisti tarjoiluvadille ja siirrä jääkaappiin. Koristele tillinkruunuilla ja tuo viileinä pöytään. Aloitan ravuilla herkuttelun siten, että irrotan ravusta ensin...

Kallun ravut resepti

...eammin. Poista tillit ja lisää samalla uutta, tuoretta kruunutilliä ja tilliä. Anna rapujen jäähtyä keitinliemessään. Aamulla keitetyt ravut saavat jäähtyä liemessään myöhään iltapäivään. Nosta tuntia paria ennen tarjoamista ravut liemestä talouspaperille valumaan. Asettele ravut kauniisti tarjoiluvadille ja siirrä jääkaappiin. Koristele tillinkruunuilla ja tuo viileinä pöytään. Aloitan ravuilla herkuttelun siten, että irrotan ravusta ensin...

Rapujen keittäminen 6. resepti

...iemeen nuppuiset kukinnot ja tuoreita varsia. Jäähdytä ravut liemessään kylmässä vesihauteessa. Anna maustua kylmässä noin 12 tuntia. Tarjoa viileinä. Kokoa ravut komeaksi keoksi vadille ja korista tillin kukinnoilla. Pakasterapujen elvytys Keitä edellisen ohjeen mukainen liemi, suolaa puolet vähemmän. Kaada liemi kuumana jäisille ravuille. Lisää runsaasti tuoretta tilliä ja anna rapujen sulaa ja jäähtyä. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia....

Rapujen keittäminen resepti

...iemeen nuppuiset kukinnot ja tuoreita varsia. Jäähdytä ravut liemessään kylmässä vesihauteessa. Anna maustua kylmässä noin 12 tuntia. Tarjoa viileinä. Kokoa ravut komeaksi keoksi vadille ja korista tillin kukinnoilla. Pakasterapujen elvytys Keitä edellisen ohjeen mukainen liemi, suolaa puolet vähemmän. Kaada liemi kuumana jäisille ravuille. Lisää runsaasti tuoretta tilliä ja anna rapujen sulaa ja jäähtyä. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia....

Suomalaiset keitetyt ravut resepti

...ions Huuhdo ravut hyvin ja tarkista, että kaikki keitettävät ravut ovat eläviä. Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää ravut ja painele ne veteen puhtailla tillinvarsilla ja kukinnoilla. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, laske keittoajaksi 7-12 minuuttia rapujen koosta ja määrästä riippuen. Poista tillit ja vaihda uudet tillit tilalle. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Nosta kattila esimerkiksi ammeeseen, jossa on kylmää vettä. Rapujen maku...

Suomalaiset keitetyt ravut resepti

...ions Huuhdo ravut hyvin ja tarkista, että kaikki keitettävät ravut ovat eläviä. Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää ravut ja painele ne veteen puhtailla tillinvarsilla ja kukinnoilla. Kun vesi alkaa uudelleen kiehua, laske keittoajaksi 7-12 minuuttia rapujen koosta ja määrästä riippuen. Poista tillit ja vaihda uudet tillit tilalle. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti. Nosta kattila esimerkiksi ammeeseen, jossa on kylmää vettä. Rapujen maku...

Keitetyt ravut

Keitetyt ravut Ainekset 3 sokeripalaa kruunutilliä kruunutilliä jälkiliemeen 3 l vettä 1 dl (noin) karkeaa merisuolaa voita 1 ½ kg rapuja (25 kpl) Ohjeet Huuhtele ja harjaa elävät ravut kunnolla. Laita ravut siihen kattilaan, jossa ne keitetään ja peitä ne vedellä. Kaada vesi pois toiseen astiaan ja mittaa se. Saman verran vettä tarvitset rapujen keitinliemeen. Täytä tilava kattila 3/4 tilavuudeltaan vedellä. Kuumenna kiehuvaksi ja...

Keitetyt ravut resepti

...a ne nopeasti veden alle tillinvarsilla. Siitä hetkestä, kun vesi kiehahtaa uudelleen, laske keittoajaksi 8-10 minuuttia. Keittämisen jälkeen poista tillinvarret ja laita tilalle uutta tilliä lehtineen ja kukintoja. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti keitinliemessään. Keittoastian voi nostaa jäähtymään esimerkiksi kylmään veteen. Säilytä liemessään viileässä tarjoamiseen asti. Keitä illalla tarjottavat ravut saman päivän aamuna eli 10-12...

Keitetyt ravut 3. resepti

...a ne nopeasti veden alle tillinvarsilla. Siitä hetkestä, kun vesi kiehahtaa uudelleen, laske keittoajaksi 8-10 minuuttia. Keittämisen jälkeen poista tillinvarret ja laita tilalle uutta tilliä lehtineen ja kukintoja. Jäähdytä ravut mahdollisimman nopeasti keitinliemessään. Keittoastian voi nostaa jäähtymään esimerkiksi kylmään veteen. Säilytä liemessään viileässä tarjoamiseen asti. Keitä illalla tarjottavat ravut saman päivän aamuna eli 10-12...

Parsan keitto-ohje resepti

...arsan lisäkkeet ensin, keitä parsa vasta kun lisäkkeet ovat pöydässä. Kuuma parsa-annos ei odota ruokailijoita vaan ruokailijat odottavat parsaa. Hakusanat: parsan keitto Parsan Keitto-Ohje parsan keitto ohje parsankeittoohje parsa keitto valkoinen parsa resepti valkoinen parsa keitto-ohje parsa ohje parsan keittoohje parsan resepti tuore parsa keitto ohje ruoka ohje parsankeitto tankoparsa reseptit tankoparsa ruokaohjeet vihreä parsa...

Rapujen keittäminen 9. resepti

Rapujen keittäminen resepti Ainekset Rapujen keittäminen 40 rapua 5 litraa vettä 1,5 dl karkeaa suolaa kruunutilliä 1 rkl sokeria Valmistusohjeet 1 Pese ravut kylmässä vedessä. Tarkista, että kaikki ravut elävät. Kiehauta vesi ja mausteet. Pane ravut yksitellen voimakkaasti kiehuvaan veteen. Keitä rapuja noin 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua rapujen lisäämisen jälkeen. Poista varovasti vanha tilli ja...

Rapujen keittäminen 2. resepti

...isää suola ja sokeripalat. Nosta ravut yksitellen kiehuvaan nesteeseen, laita suurimmat ensin. Keitä rapuja 12-15 minuuttia. Laske kypsymisaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua viimeisen ravun lisäämisen jälkeen. Nosta ravut puhtaaseen, riittävän suureen astiaan. Siivilöi sitten keitinliemi rapujen päälle ja lisää liemeen uutta, hienonnettua tilliä. Jäähdytä nopeasti mielellään virtaavassa vedessä. Säilytä ravut liemessä kylmässä...

Keitetyt ravut ja gratinoitu rapuleipä resepti

...a voita * Gratinoitu rapuleipä 4 viipaletta paahtoleipää 3 dl jokiravunpyrstöjä suolaliemessä 2 dl kuminajuustoa raastettuna (tai muuta juustoa) 1 keltuainen tilkka kermaa hienonnettua tilliä voita Valmistusohjeet 1 Keitetyt ravut: Pese ravut huolellisesti valuvan veden alla. Mittaa kaikki keitinliemen ainekset kattilaan, säästä toinen tillinippu myöhempää käyttöä varten. Kun liemi kiehuu kunnolla ja suola on liuennut veteen, kaada ravut...

Keitetyt ravut juustolla

...nuutin. Toista tätä kunnes kaikki ravut on kiehautettu. Keittoliemi: Keitä aiemmin mittaamasi vesimäärä suolan, sokerin ja tillikruunujen kanssa. Keitä 15 minuutin ajan. Lisää ravut ja keitä 6-7 minuutin ajan. Aseta uudet tillikruunut uuden astian pohjalle. Poimi ravut kattilasta reikäkauhalla, asettele tillikruunujen päälle ja siivilöi päälle liemi. Viilennä mahdollisimman nopeasti. Varmista, että keittoliemi peittää ravut ja anna vetäytyä...

Keitetyt ravut 5. resepti

...le runsaasti kruunutillin kukintoja ja varsia. Keitä rapuja koosta riippuen 812 minuuttia. Poista vanhat tillit ja lisää kattilaan runsaasti uusia tillinkukintoja varsineen. Jäähdytä rapukattila nopeasti kylmässä vesialtaassa. Vaihda jäähdytysvesi heti kun se lämpiää. Kun ravut ovat jäähtyneet, poista tillit. Nosta ravut keitinliemessään kylmään. Parhaimmillaan ravut ovat 612 tuntia keittämisestä. Vinkki: Jos käytät pakasterapuja kiehauta...

Sushiriisin keitto-ohje resepti

Sushiriisin keitto-ohje resepti Ainekset 4 dl sushiriisiä n. 5 dl vettä seuraa pakkauksen ohjetta kun keität sushiriisiä n. 1/2 dl sushiviinietikkaa voit ostaa valmista kastiketta tai maustaa oman kastikkeen: kts. ohje alla) * Sushiviinietikka 8 rkl riisietikkaa 4 rkl sokeria 1 tl suolaa määrä riittää noin 4 dl riisiannoksen maustamiseen Valmistusohjeet 1 Pese riisi kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Nosta riisi kylmään...

Rapujen keittäminen 8. resepti

...kiehuvaksi noin 10 litran kattilassa sokerin, suolan ja tillikukintojen kanssa. Upota ravut yksitellen kiehuvaan veteen. Keitä 12 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä, kun vesi kiehuu uudelleen. Ota kattila liedeltä ja jätä ravut jäähtymään liemeen. Nosta ravut pöytään tuoreiden tillikukintojen kruunaamina. Pakasteiden uudistaminen: Pakastetut ravut uudistetaan kiehauttamalla. Samalla torjutaan mahdolliset kuljetusketjun salamatkustajat. Keitä...

Keitetyt ravut

...ssarista nostaen sakset ei saa roikkua velttoina (rapu on tällöin huonokuntoinen tai kuollut). Veden pitää kiehua kunnolla jatkuvasti. Keitä 8-12 min. viimeisen ravun jälkeen.Poista tillit. Laita uudet tillit kattilaan. Anna rapujen jäähtyä keittokattilassa, keitinliemessä viileässä paikassa. (voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan vaikkapa lavuaariin ja juoksuttamalla ympärillä kylmää vettä). Parhaimmillaan ne ovat 12 tunnin...